Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перелік тем практичних керівництв серії «Бібліотека «Баланс» (ІI квартал 2022 року)

February 14, 2022

ПК, 2022, № 7 «Надзвичайні ситуації на підприємстві: обліковий аспект» (квітень)
Надзвичайні ситуації завжди призводять до непередбачених втрат, а облік їх наслідків викликає безліч запитань. Ми розглянемо порядок ведення обліку під час ДТП, крадіжок, псування або недостач (на складі або в процесі транспортування), отримання страхового відшкодування від страхової компанії. Також приділимо увагу гарантійним ремонтам і замінам основних засобів, обліку відшкодування збитку винними особами, у тому числі працівниками підприємства.

ПК, 2022, № 8 «Енциклопедія офісних витрат» (квітень)
Облік офісних витрат – справа начебто проста. Однак є безліч нюансів, незнання яких може дорого обійтися підприємству. Ми торкнемося таких питань, як придбання та облік комп'ютерних програм, канцтоварів, ремонт і благоустрій офісу, соцпакет на підприємстві (харчування працівників, страхування, подарунки працівникам та оплата курсів, семінарів, відшкодування витрат на лікування) і т. п.


ПК, 2022, № 9 «РРО та ПРРО: працюємо правильно в 2022 році» (травень)
2022 року РРО/програмні РРО (далі – ПРРО) усе-таки ввійшли в життя підприємців-єдинників, більшість із яких до цього ніколи з ними не працювали. Але й у суб'єктів господарювання – юросіб застосування РРО/ПРРО викликає чимало запитань, адже для них установлені досить високі штрафи. Це видання буде присвячене правилам роботи із РРО/ПРРО під час розрахунків за товари та послуги готівкою й за допомогою карток (у т. ч. і під час інтернет-торгівлі), включаючи одиничні продажі за готівку об'єктів основних засобів, послуг, виробничих запасів і готової продукції. Особливу увагу приділимо нововведенням 2022 року щодо застосування РРО підприємцями, а також нюансам реєстрації та використання ПРРО.

ПК, 2022, № 10 «Охорона праці на підприємстві: що потрібно знати юристові та бухгалтерові» (травень)
Охорона праці – необхідний атрибут діяльності більшості підприємств. Якщо підприємство порушує вимоги щодо охороні праці, без штрафів не обійтися. Це видання буде присвячене основним питанням охорони праці, у тому числі як організувати службу охорони праці, у яких випадках потрібно проводити атестацію робочих місць та обов'язкові медогляди, як урахувати видавання спецодягу та індивідуальних засобів захисту, що робити, якщо на підприємстві стався нещасний випадок, як проходять перевірки у сфері охорони праці.


ПК, 2022, № 11 (червень) «Оренда та лізинг: правові та облікові аспекти» (червень)
Орендні операції – одні з найпоширеніших у бізнесі. Ми розповімо про особливості оформлення, обліку та оподаткування операційної оренди нерухомості, автомобілів, землі (у тому числі й сільгосппідприємствами) для орендаря та орендодавця, а також ремонту й поліпшень орендованого майна. Також приділимо увагу обліку фінансового лізингу в лізингодавця та лізингоотримувача.

ПК, 2022, № 12 «Об'єднана звітність з ПДФО та ЄСВ: заповнення в різних ситуаціях» (червень)
Уже більше року всі юрособи та фізособи-підприємці, у яких є наймані працівники, подають об'єднану звітність. Ми розглянемо на практичних прикладах правила обкладення ПДФО та ЄСВ, а також відображення у звітності різних видів виплат, наприклад, лікарняних, декретних, відпусткових, виплат підприємцям, подарунків, доходів від оренди та продажу нерухомості й автомобілів, виплат дивідендів та ін. Також розберемо механізм виправлення помилок, допущених у минулих періодах.

Замовляйте прямо зараз!

Передплатіть практичні керівництва через редакцію:
• за номерами (044) 334-62-70, (056) 370-44-25, (067) 544-07-31;
• по електронній пошті product@balance.ua

Працюйте впевнено та без помилок!

⤷ ЗАМОВИТИ ⤶

Новини за темою:
Перелік тем практичних керівництв серії «Бібліотека «Баланс»:
- (І квартал 2022 року);
- (ІV квартал 2021 року);
- (ІІІ квартал 2021 року);
- (ІІ квартал 2021 року).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!