Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Вступил в силу Закон о тех регламенты и оценку соответствия

February 10, 2016

10 лютого набув чинності Закон від 15.01.2015 № 124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», який визначає правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності, а також здійснення добровільної оцінки відповідності.
Цей Закон був прийнятий замість законів про підтвердження відповідності та про техрегламент та процедури оцінки відповідності.
Технічний регламент - це нормативно-правовий акт, в якому визначено характеристики продукції або пов'язані з нею процеси чи способи виробництва, включаючи відповідні процедурні положення, дотримання яких є обов'язковим. Він може також включати або містити тільки вимоги щодо термінології, позначок, пакування, маркування чи етикетування, тій мірі, в якій вони застосовуються до продукції, процесу чи способу виробництва.
Оцінка відповідності - це процес доказу того, що певні вимоги, що стосуються продукції, процесу, послуги, системи, особи або органу, були виконані. Оцінка відповідності органу здійснюється шляхом акредитації органів з оцінки відповідності.
У Законі відповідно до вимог Угоди про технічні бар'єри в торгівлі (яке є невід'ємною частиною Угоди про заснування СОТ) консолідовані правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування регламентів і процедур оцінки відповідності. Це повинно усунути протиріччя між ними, дозволити більш якісно адаптувати національне законодавство до законодавства Євросоюзу. Зміни дозволять підприємцям самостійно проводити оцінку відповідності технічним регламентам.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Nabuv-chinnosti-Zakon-pro-texreglament-ta-ocinki-vidpovidnosti-13455.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!