Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набув чинності Закон про техрегламент та оцінку відповідності

February 10, 2016

10 лютого набув чинності Закон від 15.01.2015 № 124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», який визначає правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності, а також здійснення добровільної оцінки відповідності.
Цей Закон був прийнятий замість законів про підтвердження відповідності та про техрегламент та процедури оцінки відповідності.
Технічний регламент - це нормативно-правовий акт, в якому визначено характеристики продукції або пов'язані з нею процеси чи способи виробництва, включаючи відповідні процедурні положення, дотримання яких є обов'язковим. Він може також включати або містити тільки вимоги щодо термінології, позначок, пакування, маркування чи етикетування, тій мірі, в якій вони застосовуються до продукції, процесу чи способу виробництва.
Оцінка відповідності - це процес доказу того, що певні вимоги, що стосуються продукції, процесу, послуги, системи, особи або органу, були виконані. Оцінка відповідності органу здійснюється шляхом акредитації органів з оцінки відповідності.
У Законі відповідно до вимог Угоди про технічні бар'єри в торгівлі (яке є невід'ємною частиною Угоди про заснування СОТ) консолідовані правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування регламентів і процедур оцінки відповідності. Це повинно усунути протиріччя між ними, дозволити більш якісно адаптувати національне законодавство до законодавства Євросоюзу. Зміни дозволять підприємцям самостійно проводити оцінку відповідності технічним регламентам.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Nabuv-chinnosti-Zakon-pro-texreglament-ta-ocinki-vidpovidnosti-13455.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!