Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

ВР приняла Закон о защите детей

January 27, 2016

До Закону про охорону дитинства запроваджують механізм прийняття рішень щодо дитини на основі принципу "забезпечення найкращих інтересів дитини".
Такі зміни передбачені Законом (проект № 2254) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми", який ВР вчора схвалила в цілому.
Відповідно до змін в Закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб кожна дитина, у тому числі яка прибула без супроводження батьків, інших законних представників, отримує довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Як повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-службу Президента, суть основних змін полягає в наступному:
1) до Закону «Про охорону дитинства»: визначено державні гарантії щодо захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройних конфліктів. Зміни також акцентують увагу, що державна політика у сфері охорони дитинства має, перш за все, передбачати заходи з розвитку послуг для підтримки сімей з дітьми.
2) до Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»: удосконалюється процедура обліку та соціального захисту дітей, які є внутрішньо переміщеними особами, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
3) до Сімейного кодексу : запровадження інституту "патронату над дітьми", який передбачає перебування дитини в спеціально підготовленій сім'ї (терміном до 3-х, в окремих випадках – до 6-ти місяців), а не потрапляння до інтернатного закладу.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/VR-sxvalila-Zakon-shhodo-zaxistu-ditej-13071.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!