Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ВР схвалила Закон щодо захисту дітей

January 27, 2016

До Закону про охорону дитинства запроваджують механізм прийняття рішень щодо дитини на основі принципу "забезпечення найкращих інтересів дитини".
Такі зміни передбачені Законом (проект № 2254) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми", який ВР вчора схвалила в цілому.
Відповідно до змін в Закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб кожна дитина, у тому числі яка прибула без супроводження батьків, інших законних представників, отримує довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Як повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-службу Президента, суть основних змін полягає в наступному:
1) до Закону «Про охорону дитинства»: визначено державні гарантії щодо захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройних конфліктів. Зміни також акцентують увагу, що державна політика у сфері охорони дитинства має, перш за все, передбачати заходи з розвитку послуг для підтримки сімей з дітьми.
2) до Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»: удосконалюється процедура обліку та соціального захисту дітей, які є внутрішньо переміщеними особами, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
3) до Сімейного кодексу : запровадження інституту "патронату над дітьми", який передбачає перебування дитини в спеціально підготовленій сім'ї (терміном до 3-х, в окремих випадках – до 6-ти місяців), а не потрапляння до інтернатного закладу.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/VR-sxvalila-Zakon-shhodo-zaxistu-ditej-13071.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!