Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

В Украине планируют ввести гендерное бюджетирование

December 7, 2015

В Україні буде вводитися нова практика розподілу бюджету – як на регіональному рівні, так і на рівні міністерств, на основі аналізу потреб груп громадян для оптимізації розподілу коштів.

Про це під час конференції повідомила керівник проекту “Гендерне бюджетування в Україні” Майя Босніч.

“Вже два роки ми працюємо в цьому напрямку. Фінальною метою є збільшення економічної ефективності за рахунок того, що будуть враховані потреби всіх громадян. Введення гендерного фінансування враховуватиме специфічні потреби у жінок і чоловіків, юнаків і дівчат, людей з міст чи сіл, тобто при формуванні бюджету мають враховуватися їхні потреби. Кінцевою метою буде створення можливостей в областях, міністерствах, щоб розподіляти фінансування”, – зазначила Майя Босніч.

Зазначимо, проект “Гендерне бюджетування в Україні” розрахований на 5 років, він фінансується Шведським міжнародним агентством міжнародного розвитку, а очолює процес впровадження нових аспектів при створенні бюджетів Міністерство фінансів України.

“Гендерне бюджетування відкриває бюджет. Отримавши статистичну інформацію ми зможемо оптимально спрямувати фінансування. Результативні показники будуть висвітлювати ефективність надання державних послуг. Ми вважаємо, що дуже важливим внеском має бути впровадження гендерного бюджетування”, – додала представник департаменту державного бюджету Міністерства фінансів Олена Михайленко.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/V-Ukraini-planuyut-vvesti-genderne-byudzhetuvannya-11923

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!