Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

В Украине хотят распространить транспортный налог на все авто и мотоциклы не старше 5 лет

August 18, 2015

Міністерство фінансів України пропонує поширити стягування транспортного податку на всі автомобілі і мотоцикли з терміном експлуатації не більше п’яти років, тоді як в даний час такий податок стягується тільки з автомобілів з об’ємом двигуна більше 3 л (в розмірі 25 тис. грн на рік).
Як говориться в презентації податкової реформи, розробленої відомством, крім того, пропонується ввести підвищений транспортний податок на автомобілі сегментів “преміум” і “люкс”, середня ринкова вартість яких перевищує 1 млн грн.
Також, за задумом міністерства, підвищене оподаткування повинно бути впроваджене для власників квартир і будинків, площа яких перевищує 350 кв. м і 500 кв. м відповідно.

При цьому для окремих галузей повинні бути ліквідовані пільги по оподаткуванню податком на нерухомість.
У числі пропозицій, опрацьовують відомством – єдиний підхід до оподаткування нерухомого майна, заснований на його класифікації.
Як повідомлялося, Податковий кодекс України в поточному році доповнено новим транспортним податком на розкішні авто в розмірі 25 тис. грн на рік, який стягується з автомобілів з двигунами понад 3 л і не старше п’яти років. Експерти відзначали, що таким чином під оподаткування потрапляють і автомобілі, які не відносяться до розкішних, тоді як багато авто преміум-сегмента мають двигуни менше 3 л.
Крім того, експерти критикували і пропозицію заміни цього податку диференційованим податком залежно від вартості автомобіля (починаючи з 1 млн грн) за прогресивною шкалою, оскільки припускають заниження вартості авто при їх оцінці.
Як повідомлялося, податкові пропозиції Мінфіну планується розглянути на Національну раду реформ 27 серпня.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/V-Ukraini-xochut-poshiriti-transportnij-podatok-na-vsi-avto-i-motocikli-ne-starshe-5-rokiv-8760

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!