Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Юрлица могут в дальнейшем работать на упрощенной системе налогообложения

December 21, 2015

На минулому тижні представники уряду та парламенту домовилися про те, що юрсоби зможуть й надалі працювати на спрощеній системі оподаткування на 3-й групі (Мінфін до цього пропонував позбавити їх такої можливості), пише агентство «РБК-Україна».

Водночас передбачається, що обмеження по річному обороту буде знижено вчетверо - до 5 млн гривень, а ставка підвищена на 1% - до 3% без сплати ПДВ та 5% - з ПДВ.

Ставки ПДВ, податків на прибуток і доходи фізосіб залишаться у вигляді, передбаченому компромісним варіантом податкової реформи, - по 20% і 18%.

Спірними залишаються поки ставки акцизного податку. На консультаціях депутатів і бізнесу учасники ринку просили збільшити ставки для всієї підакцизної групи на 30%. За вихідні Мінфін повинен був на даних параметрах звести бюджет, написати проект змін у Податковий кодекс і в неділю ще раз узгодити їх з депутатами.

У той же час аграріїв поки нічим порадувати. Уряд наполягає на пропорції збереження спецрежиму ПДВ 75%/25% (держбюджет/у власному розпорядженні), в першу чергу, тому що саме такий формат був узгоджений з МВФ. Депутати ж вважають за доцільне збереження спецрежиму в повному обсязі для тваринників, виноградарів і городників, в той час як для садівників погоджуються частково скасувати механізм пільги. Крім того, може залишитися фіксований сільгоспподаток.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/YUROSOBI-ZMOZHUT-NADALI-PRACYUVATI-NA-SPROSHHENIJ-SISTEMI-OPODATKUVANNYA-12202

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!