Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

О начислении пени за нарушение сроков расчетов в сфере ВЭД

November 23, 2015

Порушення резидентами, крім суб'єктів, що здійснюють діяльність на території проведення АТО на період її проведення, строків, передбачених статтями 1 і 2 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" або встановлених Національним банком України (далі – НБУ) згідно з цими статтями, тягне за собою стягнення пені за кожний день прострочення у розмірі 0,3% суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару) в іноземній валюті, перерахованої у грошову одиницю України за валютним курсом НБУ на день виникнення заборгованості.

Загальний розмір нарахованої пені не може перевищувати суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару).

Строк сплати нарахованих сум грошових зобов'язань, а саме: штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог валютного законодавства та строків розрахунків у сфері ЗЕД, становить 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Довідково. Відповідне питання – відповідь розміщено у категорії 114 Бази знань, що знаходиться на сервісі "Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс"  офіційного веб-порталу ДФС України.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/SHHodo-naraxuvannya-peni-za-porushennya-strokiv-rozraxunkiv-u-sferi-zovnishnoekonomichnoi-diyalnosti-11494

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!