Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Кабмин отказался юстировать решение НКРЭКУ о повышении платы за подключение к электросетям для физлиц

February 19, 2016

Кабінет міністрів України відмовився юстирувати рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), про підвищення ставок плати за підключення до електричних мереж для фізичних осіб до затвердження загальної концепції реформування з цього питання.
Відповідне протокольне рішення уряд прийняв на засіданні в четвер.
На наступне пленарне засідання Кабміну запрошуємо НКРЕКУ, АМКУ. Мінрегіон - старший по доповіді. Рішення про підвищення тарифу не юстируєтся до того моменту, коли буде затверджена загальна концепція.
Міністр юстиції Павло Петренко різко розкритикував постанову НКРЕКУ, заявивши, що в документі йдеться про підвищення ставок плати за підключення до електромереж для фізосіб більш ніж на 70 %.
"Я проти того, щоб ми дотували приватні обленерго шляхом збільшення тарифу для фізичних осіб і при цьому не спрощували бюрократичний порядок підключення. Це нонсенс!", - Сказав він.
У свою чергу глава Мінрегіону Геннадій Зубко зазначив, що видаються обленерго технічні умови на підключення до електромереж часто містять необгрунтовані витрати.
"Там інтереси власників обленерго. Беремо список власників обленерго і відразу розуміємо, що вони роблять. Чиста монополія, знімають гроші з усієї країни по монопольному змовою. Змова покривається органами державної влади у вигляді незалежного органу НКРЕКУ", - резюмував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Kabmin-vidmovivsya-yustiruvati-rishennya-NKREKU-pro-pidvishhennya-plati-za-pidklyuchennya-do-elektromerezh-dlya-fizosib-13726.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!