Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спецодяг від А до Я. Читайте у свіжому номері!

May 31, 2018

Пропонуємо вашій увазі спецвипуск «БАЛАНСУ» № 43-44 від 29.05.18 р.


ДОКУМЕНТИ ТА КОМЕНТАРІ

Затверджено наказом Держкомпромнадзору від 24.03.08 р. № 53
Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттямта іншими засобами індивідуального захисту

Лист Міжрегіонального ГУ ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників від 08.12.15 р. № 26675/10/28-10-06-11
Видача ЗІЗ, передбачених законодавством, не обкладається ПДВ

ЗІР, категорія 101.07
Чи обкладаються ПДВ операції з надання працівнику зіз (у т. ч. спецодягу та взуття), якщо під час звільнення  працівника такі засоби працедавцю не повертаються і їх вартість утримується із зарплати працівника?

ЗІР, категорія 103.04
Чи обкладається ПДФО вартість спеціального  (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах?

ЗІР, категорія 103.04
Чи підлягає обкладенню ПДФО вартість спеціального (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах, якщо при звільненні працівник  компенсує залишкову вартість цього майна роботодавцю?

ЗІР, категорія 103.02
Чи обкладається ПДФО вартість спеціального (у т. ч. форменого) одягу, спецвзуття та інших зіз, наданих роботодавцем  у тимчасове користування працівнику, та не повернутих таким працівником при звільненні?

Лист Міндоходів від 18.09.13 р. № 11298/6/99-99-17-02-01-15
Відображення спецодягу у формі № 1ДФ

Лист Держслужби з питань праці від 10.02.17 р. № 1524/1/5-ДП-17
Як розрахувати строки використання ЗІЗ, що видаються в індивідуальне користування, та чергових ЗІЗ


КОНСУЛЬТАЦІЇ

Перелік основних нормативних документів, якими встановлено норми видачі спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ
У таблиці приведемо перелік основних нормативних документів, якими встановлено норми видачі спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ та вкажемо сферузастосування документа (яким працівникам видаються ЗІЗ).

Як знайти в нормативних актах «свій» спецодяг
Затверджені норми видачі спецодягу для професій і робіт свого виду діяльності можна легко знайти в Покажчику нормативно-правових актів з охорони праці (НПОАП), який затверджується Держпраці раз на півріччя.
Якщо виконуються технологічні процеси або роботи з іншої галузі, можна скористатися нормами з такої іншої галузі, а для працівників загальних професій і посад – Нормами, затвердженими наказом Держкомітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 16.04.09 р. № 62.

Спеціальний, формений, фірмовий одяг: не плутаємо поняття!
Видача працівникам спецодягу та форменого одягу передбачена нормами законодавства. Тому роботодавець зобов'язаний видавати такий одяг працівникам, причому безплатно.
Видача фірмового одягу не передбачена нормами законодавства і видається працівникам за рішенням роботодавця – безплатно або за плату.

Придбання та видача спецодягу: як вести облік
Облік операцій із придбання та введення в експлуатацію спецодягу залежить від того, до складу яких активів підприємство включило спецодяг, що надійшов, – МШП, МНМА чи ОЗ.
Платники податку на прибуток, які для визначення об'єкта оподаткування повинні вести податковий облік ОЗ і коригувати фінрезультат на різниці, передбачені розд. III ПК, при операціях зі спецодягом-ОЗ повинні враховувати норми ст. 138 ПК.
У випадку придбання будь-якого виду спецодягу для використання в госпдіяльності підприємство має право на податковий кредит із ПДВ без нарахування податкових зобов'язань згідно з п. 198.5 ПК.

Працівник сам придбав спецодяг: як оформити
Якщо працівник придбав спецодяг за свій рахунок, роботодавець зобов'язаний компенсувати йому його вартість навіть у працівника документа, яким така вартість підтверджується.
Сума компенсації вартості спецодягу не є об'єктом обкладення ПДФО, військовим збором та ЄСВ.

«Малоцінний необоротний» спецодяг у МСФЗ
У МСФЗ-звіті спецодяг ви можете включити або до складу ОЗ, або до складу запасів. Вибір залежить від таких чинників:
· від мети використання спецодягу (пряме призначення або, наприклад, продаж);
· строку служби (менше або більше року чи операційного циклу, якщо він перевищує рік);
· порога істотності, який буде встановлений у МСФЗ-звіті для віднесення необоротних активів до ОЗ.
Тому рекомендуємо підприємствам установити у новій обліковій політиці, складеній з метою формування МСФЗ-звітності, критерії істотності для віднесення спецодягу до складу ОЗ.
Залишки спецодягу, які на момент переходу на МСФЗ числяться на підприємстві як МНМА, слід перекласифікувати – на ОЗ або на запаси.

Видача спецодягу не передбачена нормами: як бути?
Розберемо ситуацію: на підприємстві здійснюються шкідливі та небезпечні роботи, для виконання яких необхідна наявність спецодягу та інших засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ). Однак затверджених норм видачі спецодягу для виконання даного виду робіт – немає. Причому цей вид робіт не зазначено ні в галузевих нормах видачі спецодягу (для галузі, у якій працює підприємство, взагалі не встановлені норми), ні в Нормах спецодягу для працівників загальних професій, затверджених наказом Держгірпромнагляду від 16.04.09 р. № 62.. Як бути підприємству в такій ситуації роз’яснимо у консультації.

Увага, видача спецодягу понад норми!
Підприємство може видавати спецодяг та інші ЗІЗ своїм працівникам понад установлені норми. Проте для цього доведеться зробити певні кроки. Спочатку слід провести атестацію робочих місць за умовами праці. Потім її результати, що підтверджують необхідність видачі додаткових ЗІЗ, відобразити у Плані заходів з охорони праці, включеному до колдоговору.
Є й альтернативний варіант. Підприємство має право подати пропозицію про перегляд норм безплатної видачі ЗІЗ їх розробникам або органам виконавчої влади. Тоді за результатами звернень підприємств до нормативних документів можуть бути внесені зміни зі зменшеними строками використання ЗІЗ. Але, безумовно, такі зміни будуть внесені не скоро. Тому такий варіант краще застосувати як додатковий захід.
Спецодяг, виданий понад норми в кількості, передбаченій у документах підприємства, не є об'єктом обкладення ПДФО та ПДВ.

Витрати на догляд за спецодягом
Витрати на утримання спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ роботодавець здійснює за свій рахунок у строки, передбачені інструкціями з експлуатації, з урахуванням виробничої необхідності.
У бухгалтерському обліку такі витрати формують склад загальновиробничих витрат з подальшим включенням їх до собівартості готової продукції (робіт, послуг).

Спецодяг, що побував у вжитку: як видати повторно?
Спецодяг, що був у вжитку, може бути виданий в повторне користування іншому працівнику. При цьому враховується фізичний стан спецодягу та нормативний строк його використання.
Облік «беушного» спецодягу, який здано на склад після експлуатації, залежить від того, на яких рахунках він числиться (як оборотний актив чи як необоротний). А також від положень облікової політики підприємства.

Списання зношеного спецодягу: облік і податки
Облік списання зношеного спецодягу залежить від того, у складі яких активів числиться такий спецодяг, – у складі запасів чи необоротних активів. Податкові зобов'язання з ПДВ не нараховуються при списанні повністю зношеного одягу, який числився:
· як МШП і ОЗ;
· як МНМА, якщо він амортизувався прямолінійним або виробничим методом чи методом 100 %.
А при списанні спецодягу-МНМА, який амортизувався методом 50 % на 50 %, ситуація із ПДВ-зобов'язаннями – неоднозначна.

Достроковий знос спецодягу
Не кожен комплект спецодягу може прослужити до закінчення встановленого строку його зносу. Спецодяг може сильно зноситися (протертися, потріскатися тощо), безнадійно зіпсуватися, загубитися тощо. Що робити підприємству в такій ситуації?
Розберемо облікові та податкові наслідки дострокового зносу, а також псування (втрати) спецодягу до закінчення строку його служби – залежно від того, винен у цьому працівник чи не винен.

Працівник не повернув спецодяг при звільненні: що в обліку
Якщо роботодавець прощає вартість не поверненого спецодягу своєму працівникові, в останнього виникає додаткове благо, що підлягає обкладенню ПДФО та військовим збором. Безплатна передача спецодягу працівникові є постачанням, тому роботодавцеві слід нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ згідно з п. 188.1 ПК.
Якщо працівник компенсує роботодавцеві вартість неповерненого спецодягу, тоді ПДФО і військовий збір із суми компенсації не утримуються.

Спецодяг: заповнюємо первинні документи
Залежно від строку експлуатації спецодягу його видача, повернення і списання можуть оформлятися типовими формами з обліку МШП або обліку ОЗ.

Відповідальність роботодавця за незабезпечення працівників спецодягом
Законом названі випадки, коли роботодавець зобов'язаний забезпечити своїх працівників спецодягом. Якщо ця вимога не виконується, роботодавцеві загрожує фінансовий штраф на підставі ст. 265 КЗпП, а його посадовим особам – адміністративний штраф на підставі ст. 41 КУпАП. Причому роботодавець зобов'язаний і штраф сплатити, і порушення усунути (тобто забезпечити співробітників спецодягом).


ІНТЕРНЕТ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА

Дія податкових пільг, запроваджених на період АТО, продовжиться. Прогнозні макропоказники та податкова політика у 2019 році. До Довідника ознак доходів для форми № 1ДФ будуть внесені зміни.
Передбачається внесення змін до Порядку подання фінансової звітності. Обговорюється проект змін до НП(С)БО 1 та 2.Оприлюднено зразок скарги на рішення комісії


ТЕРМІНОВО В НОМЕР!

Лист НБУ від 11.05.18 р. № 50-0007/26419
Про застосування відомості (відомість на виплату готівки для виплати орендодавцям орендної плати готівкою)


ОПЛАТА ПРАЦІ ТА ВИПЛАТИ ЗА ЦПД

Якщо заборгованість із зарплати виплачується в травні 2018 року
Компенсація громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати провадиться у разі затримки виплати доходів на один і більше календарних місяців відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 21.02.01 р. № 159.
Сума компенсації обчислюється як добуток нарахованого, але не виплаченого грошового доходу за відповідний місяць (після утримання податків і обов’язкових платежів) і приросту індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) у відсотках за період невиплати доходу.
Дані щодо приросту ІСЦ за відповідні періоди при виплаті заборгованості у травні 2018 року наведемо в таблиці.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!