Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заяву про прийняття спадщини в зоні АТО можна подати у будь якого нотаріуса

August 8, 2014

Відповідно до частини першої статті 1221 Цивільного кодексу України (далі - Кодекс) місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.
Згідно з положеннями статті 1269 Кодексу спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має особисто подати нотаріусу заяву про прийняття спадщини. Цю заяву він може відкликати протягом строку, встановленого для прийняття спадщини.
Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.
На сьогодні державні нотаріальні контори, розташовані на території проведення АТО, та приватні нотаріуси, зареєстровані у відповідних нотаріальних округах, фактично не працюють.
З метою сприяння у захисті законних прав та інтересів громадян України та недопущення пропуску строків, визначених статтею 1270 Кодексу, заява може бути тимчасово прийнята будь-яким нотаріусом за місцем звернення спадкоємця, незалежно від місця відкриття спадщини.
Заведена на підставі поданої заяви спадкова справа підлягає реєстрації відповідно до вимог підпункту 2.6 пункту 2 глави 10 розділу II Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Мін’юсту від 22.02.12 р. № 296/5.
Після відновлення роботи установ нотаріату Донецької та Луганської областей вказані документи повинні бути передані за належністю приватному нотаріусу або до державної нотаріальної контори, до компетенції яких входить подальше ведення спадкової справи.

Лист Мін`юсту від 17.07.14 р. № 13.1-32/357.

Новини за темою:
Нотаріусів зобов`язали видати довідки про розмір плати за послуги.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!