Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Завищення податкового збитку: звітність

November 7, 2017

Якщо за результатами перевірки контролюючим органом установлено факт завищення розміру задекларованого від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток, заниження або завищення суми податкових зобов’язань, заявлених у податковій декларації, за результатами перевірки відповідно до п. 58.1 Податкового кодексу (далі – ПК) контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податків податкове повідомлення-рішення (далі – ППР).
За результатами документальної перевірки в разі встановлення невірно визначених показників за даними бухобліку, що вплинули на визначення об’єкта оподаткування, унаслідок чого контролюючим органом збільшені/зменшені податкові зобов’язання, приймаються ППР форми «Р». При цьому визначені та узгоджені суми податкових зобов’язань автоматично нараховуються в інтегрованій картці платника податку та підлягають сплаті до бюджету без додаткового внесення коригувань/уточнень до податкових декларацій.
Водночас у разі якщо за результатами документальної перевірки зменшено суми від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток за минулі звітні (податкові) роки, що перевірялись, приймаються ППР форми «П».
При цьому коригування/уточнення фінрезультату до оподаткування за попередній звітний період, що був охоплений перевіркою, не здійснюється.
Виправлення від’ємного значення здійснюється платником податків у показниках декларації з податку на прибуток підприємств у наступному звітному (податковому) періоді шляхом зазначення виправленої суми від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років у рядку 3.2.4 додатка РІ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Лист ДФС від 25.10.17 р. № 2381/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!