Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Захисту речових прав на земділянки особлива увага

December 11, 2017

09.12.17 р. набула чинності постанова КМУ від 06.12.17 р. № 925 «Деякі питання удосконалення механізмів захисту речових прав на земельні ділянки».
Зокрема, визначено, що держреєстрація права власності на земельну ділянку, реєстрацію якої проведено до 01.01.13 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент його набуття, проводиться за умови наявності відповідних відомостей про зареєстровані права в Держземкадастрі. Державна реєстрація права власності на земельну ділянку, реєстрацію якої не проведено до 01.01.13 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент його набуття, проводиться за умови встановлення факту переходу прав від особи, відомості про яку містяться в Держземкадастрі, до особи, що заявляє свої права.
Держреєстрація права власності на земельну ділянку, реєстрацію якої не проведено до 01.01.13 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент його набуття, якщо такі права набуті згідно з рішенням органу влади чи орану місцевого самоврядування, проводиться за умови встановлення факту відсутності відомостей про речові права інших осіб на таку земельну ділянку в Держземкадастрі.
Крім цього, передбачено, що під час формування та реєстрації заяви щодо держреєстрації прав на земельну ділянку автоматично за допомогою програмних засобів ведення Держреєстру прав у режимі реального часу отримуються відомості Держземкадастру про таку земельну ділянку, у тому числі з метою перевірки її кадастрового номера щодо його наявності та автентичності, а також з метою встановлення наявності відомостей про власників, користувачів такої земельної ділянки, перенесених із держреєстру земель, що містяться в Держземкадастрі, та відповідності таким відомостям про власників, користувачів відомостей, зазначених заявником у заяві.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!