Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зарплата за рахунок готівкової виручки: чи правомірно це

September 9, 2015

Вимоги до організації готівкових розрахунків підприємствами (підприємцями) встановлені Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою НБУ від 15.12.04 р. № 637 (далі - Положення).
Готівкова виручка (готівка) підприємств (підприємців), у тому числі готівка, одержана з банку, використовується ними для забезпечення потреб, що виникають у процесі їх функціонування, а також для проведення розрахунків з бюджетами та державними цільовими фондами за податками і зборами (обов'язковими платежами).
Тому, підприємства (підприємці) мають право виплачувати заробітну плату працівникам з готівкової виручки, яка надійшла до каси, з дотриманням вимог Положення.
Що стосується змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою НБУ від 12.11.03 р. № 492, внесених постановою НБУ від 18.08.14 р. № 499, то зміни внесено з метою відокремлення та неоподатковування доходів клієнта у вигляді процентів, нарахованих на залишок коштів на поточному рахунку, на який зараховуються заробітна плата, стипендія, пенсія, соціальна допомога або інші передбачені законом соціальні виплати, і вимоги Постанови № 499 не стосуються питання виплати заробітної плати готівкою.

Лист НБУ від 18.05.15 р. № 53-01006/33525.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!