Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зареєструвати місце проживання дитини можна на підставі заяви про призначення держдопомоги при народженні

February 20, 2014

Внесено зміни до Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні і зразків необхідних для цього документів.
Відповідно до змін реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі спрямованих органами соціального захисту населення даних, вказанних одним з батьків дитини або законним представником, з яким проживає дитина, в заяві про призначення допомоги при народженні дитини.
Встановлено, що співробітник територіального підрозділу Державної міграційної служби протягом доби з дня одержання даних:
- реєструє їх у журналі обліку заяв про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи. Дата реєстрації даних в цьому журналі є датою реєстрації місця проживання новонародженої дитини;
- заповнює відомості про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини і направляє їх до адресно-довідкового підрозділу для внесення відомостей про реєстрацію місця проживання одного з батьків дитини або ії законних представників, які подали заяву для призначення допомоги при народженні дитини;
- вносить дані про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини в картку реєстрації особи, в адресну карту та у відривний корінець даних, який у п`ятиденний термін повертається до відповідного органу соціального захисту.
Якщо під час обробки даних буде встановлено, що місце проживання одного з батьків дитини або її законного представника не зареєстровано або в реєстрації місця проживання дитини відмовлено, про це негайно повідомляється органу соціального захисту населення.

Наказ МВС від 21.01.14 р. № 43 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Нагадаємо, для отримання допомоги при народженні потрібно пред`явити паспорт або інший документ, що засвідчує особу, свідоцтво про народження дитини та заява одного з батьків.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!