Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зареєстрували податкову накладну за старою формою: що з податковим кредитом?

March 22, 2017

Відповідно до п. 201.1 Податкового кодексу (далі – ПК) на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну (далі – ПН) в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлений ПК термін.
Абзацом другим п. 201.10 ПК визначено, що ПН, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
З метою недопущення порушення прав платників податку, створення комфортних умов для ПДВ, реєстрація в ЄРПН до 16.03.17 р. (по 15.03.17 р. включно) ПН/РК за формою, яка була діючою до внесення змін наказом Мінфіну від 23.02.17 р. № 276, не визначається як помилка, допущена при складанні ПН, та не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою ПН. Такі ПН/РК є підставою для віднесення зазначених у них сум податку до складу податкового кредиту (за умови дотримання всіх інших вимог ПК щодо формування податкового кредиту).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Aktualno-dlya-platelshhikov-naloga-na-dobavlennuyu-stoimost-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!