Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заборонений вид діяльності – не підстава, щоб відмовити в реєстрації спрощенця

October 27, 2017

Відповідно до п. 299.6 ПК підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову в реєстрації СГ як платника єдиного податку є виключно:
1) невідповідність такого СГ вимогам, встановленим ст. 291 ПК;
2) наявність у СГ, який утворюється в результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;
3) недотримання таким суб’єктом вимог, встановлених пп. 298.1.4 ПК.
Види діяльності, які не дають права СГ (юридичним особам) бути платниками єдиного податку в разі їх здійснення, наведено в пп. 291.5.1 ПК.
Юридичні особи – платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПК, при здійсненні видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування – з 1-го числа місяця, що настає за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності.
Отже, наявність у Єдиному державному реєстрі або у статуті юридичної особи таких видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, не є підставою для відмови в реєстрації платником єдиного податку за умови, що такі види діяльності не здійснюються.
ДФС у Тернопільській області.
Джерело:

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!