Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнюємо правильно форму № 1ДФ

June 2, 2015

ДФС надала відповіді на найбільш актуальні питання, що стосуються відображення в ф. № 1ДФ виплат, які здійснюються фізичним особам, сум військового збору, певних реквізитів.
Чи потрібно у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, який юридична особа подає за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, відображати інформацію по військовому збору?
Юридична особа у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, який подає за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, не відображає інформацію по військовому збору, оскільки така інформація зазначається нею у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, поданому за своїм місцезнаходженням.
Яку кількість працівників необхідно проставляти у клітинках «Працювало за трудовими договорами (контрактами)» (загальну кількість працівників ЮО, чи лише відокремленого підрозділу), у разі подання ЮО податкового розрахунку за ф. 1ДФ у вигляді окремої порції за відокремлений структурний підрозділ?
У разі подання юридичною особою податкового розрахунку за ф. 1ДФ у вигляді окремої порції за відокремлений структурний підрозділ, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати податок до бюджету, клітинка «Працювало за трудовими договорами» податкового розрахунку за ф. 1ДФ не заповнюється.
Яку кількість працівників слід зазначати в графі ”Працювало за трудовими договорами” податкового розрахунку за ф. 1ДФ, якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та  звільненням з місця роботи?
Якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то в графі ”Працювало за трудовими договорами” податкового розрахунку за ф. 1ДФ слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом звітного кварталу.
Як відобразити в податковому розрахунку за ф. 1ДФ кількість зовнішніх сумісників?
Кількість зовнішніх сумісників відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ в графі «Працювало за трудовими договорами».
Яким чином повернути ПДФО та як відобразити в податковому розрахунку ф. 1ДФ суму переплати податку, що перевищує суму податкового зобов’язання, яка виникла за результатами остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини?
Якщо внаслідок здійсненого остаточного розрахунку з платником податку виникає переплата податку, то на її суму податковий агент зменшує суму нарахованого податкового зобов’язання платника податку за місяць такого остаточного розрахунку та відображає це в звітності за формою № 1ДФ. Відповідно, на суму переплати зменшуються зобов’язання податкового агента по сплаті ПДФО в бюджет у податковому періоді остаточного розрахунку.
У разі перевищення суми переплати, яка виникла за результатами остаточного розрахунку з платником податку, над сумою податкового зобов’язання платника податку ПК не передбачено повернення суми такого перевищення.

За матеріалами офіційного порталу ДФС у Рівненській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!