Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнюємо графи податкової накладної

November 2, 2017

Всі графи податкової накладної (далі – ПН), що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях із копійками.
Графа 7 заповнюється у гривнях із копійками, якщо інше не передбачене діючим законодавством.
Тобто графа 7 ПН повинна містити цифрове значення, що має не більше двох знаків після коми. В окремих випадках, коли ціни (тарифи) затверджено відповідними рішеннями уряду, у графі 7 ПН може зазначатися числове значення з більшою кількістю знаків після коми.
Таким чином, вартісні показники ПН повинні містити не більше двох знаків після коми (крім показника гр. 7, якщо для нього інше передбачене діючим законодавством).
При цьому не визначено обмеження щодо кількості знаків, яку можуть містити після коми кількісні показники, що зазначаються у графі 6 ПН, а також правила округлення як вартісних, так і кількісних показників, отриманих унаслідок розрахунку.
Необхідною кількістю знаків після коми в кількісному показнику вважається така кількість, якої достатньо для правильного розрахунку вартісного показника у графі 10 ПН та рядків I–IX розділу А ПН.
Розрахунок вартісного показника, у якому внаслідок добутку показників граф 6 та 7 ПН отримується число, у якому кількість знаків після коми перевищує два, вважається правильним, якщо з метою скорочення такої кількості знаків до другого знака після коми округлення не призводить до збільшення такого знака на 1 (одиницю).

Лист ДФС від 24.10.17 р. № 2354/6/99-95-42-03-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!