Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнюємо графи 3 та 3а податкового розрахунку форми № 1ДФ

May 11, 2017

Заповнення форми здійснюється відповідно до розд. III Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4 (далі – Порядок № 4).
У графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 4. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.
Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування ПДФО, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, – обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок зарплати працівника, суми ПСП за її наявності та військового збору (у періоді його справляння).
У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.
Зарплата, що виплачується у встановлені строки в наступному місяці, повинна бути відображена в податковому розрахунку за той період, у який входить попередній місяць, за який зарплату було нараховано. Наприклад, до форми № 1ДФ за I квартал входить зарплата за січень, яка нарахована в січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована в лютому та виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні).
У графі 4а «Сума нарахованого податку» відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством.
У графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.
Сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу у графі 3, сума нарахованого ПДФО у графі 4а та сума перерахованого до бюджету ПДФО у графі 4 відображаються у грошовій формі, вираженій в національній валюті (у гривнях із копійками).
Ураховуючи викладене вище, у графі 3а нарахований дохід відображається повністю, без вирахування із суми доходу нарахованих сум податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.
У графі 3 форми № 1ДФ відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку відповідно до нарахованого доходу, а саме – без вирахування із суми нарахованого доходу нарахованих сум податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.

Джерело: https://uteka.ua/.

Новини за темою:
Останній день подання форми № 1ДФ – 10 травня. Порада від експертів редакціії!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!