Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнення додатка АВ до декларації з податку на прибуток

February 25, 2016

Виплата дивідендів емітентом корпоративних прав може вимагати й сплати авансового внеску з податку на прибуток. Як відобразити такі дивіденди та внесок у декларації з податку на прибуток?

Рішення
Перераховані до бюджету кошти у сумі авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів відображають у рядку 20АВ основної частини Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 № 897 (далі ― Декларація № 897). Для річних платників податку на прибуток показник такого рядка дорівнюватиме сумі, наведеній у рядку 22 основної частини Декларації № 897.
Зауважимо, що через не зовсім точне формулювання назви рядка 20АВ основної частини Декларації
№ 897 про суму, «що має бути сплачена у звітному (податковому) періоді», у деяких бухгалтерів склалося враження, що тут вказують величину майбутніх авансових внесків. Однак, насправді тут йдеться лише про відповідні уже сплачені у звітному періоді суми. Підтверджує це як пункт 57.1-1 Податкового кодексу України, так і додаток АВ до Декларації № 897 (далі ― додаток АВ), який деталізує інформацію з рядка 20АВ основної частини такої декларації.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Zapolnenie-prilozheniya-AV-k-deklaracii-po-nalogu-na-pribyl.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!