Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заміна перевіряючого в ході документальної перевірки: роз’яснює ДФС

December 8, 2015

ДФС надала роз’яснення щодо окремих питань, які виникають при оформленні наказів, направлень та інших документів при проведенні документальних перевірок платників податків - юросіб та їх відокремлених підрозділів у випадках, якщо під час проведення перевірки відбувається переведення працівника з одного органу ДФС до іншого.
У зв'язку з тим, що документальні перевірки мають довготривалий характер, переведення працівників з одного органу ДФС до іншого доцільно здійснювати після можливого завершення розпочатих за участі таких працівників контрольних заходів.
Враховуючи, що умови допуску до проведення перевірки не передбачають зазначення у наказі на проведення перевірки прізвища, ім'я та по-батькові та посад осіб, якими буде проводитися перевірка (у наказі зазначається орган ДФС, за рішенням якого буде проводитися перевірка), відсутня необхідність вносити зміни до наказу про призначення перевірки.
Всі інші накази в ході перевірки (продовження, зупинення, перенесення термінів тощо) доцільно видавати органу ДФС, який призначив перевірку, навіть якщо всі працівники, які проводять перевірку, були переведені до іншого органу ДФС.
Що стосується направлень на проведення перевірок у випадках, якщо під час проведення перевірки відбулось переведення посадових осіб, які її здійснюють, до іншого органу ДФС, то орган ДФС, за рішенням якого проводиться перевірка, залучає таких посадових осіб вже як осіб, які зараховані на посади до іншого органу ДФС.
Органом ДФС, яким призначено перевірку, обов'язково виписуються нові направлення, в яких зазначається дата, з якої буде здійснюватись перевірка посадовою особою з найменуванням нової посади.
Слід звернути увагу, що потребують оформлення нові направлення і у разі зміни прізвищ посадових осіб (у разі наявності нових службових посвідчень), якими проводиться перевірка.
При цьому акт (довідка) перевірки складається на бланку органу ДФС, яким прийнято рішення про призначення перевірки. При оформленні акта (довідки) перевірки у вступній частині акта доцільно зазначати ПІБ та посади осіб, якими проводилась перевірка, із наведенням окремо термінів перебування на різних посадах у період проведення такої перевірки, наприклад: "головний державний ревізор - інспектор підрозділу податкового аудиту ДПІ у Голосіївському районі м. Києва - з ___.____________.____ по ___.____________.____, головний державний ревізор - інспектор підрозділу податкового та митного аудиту ГУ ДФС у м. Києві - з ___.____________.____ по ___.____________.____", а в даних щодо осіб, якими підписується акт перевірки, зазначати посаду та ПІБ посадової особи на дату його підписання.
Аналогічно наводяться дані щодо посадових осіб, які проводили перевірку, щодо яких виникла необхідність заміни на інших (у зв'язку із звільненням, перебуванням у відпустці, на лікарняному тощо). Такі акти (довідки) підписуються посадовими особами, які завершували перевірку та складали акт такої перевірки, але у вступній частині обов'язково наводяться дані та терміни проведення перевірки всіх посадових осіб, які брали участь у її здійсненні.

Лист ДФС від 24.11.15 р. № 43393/7/99-99-22-04-02-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!