Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Законсервоване нерухоме майно на території АТО не підлягає амортизації

June 30, 2017

Об'єктом обкладення податком на прибуток підприємств є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування фінрезультату до оподаткування, визначеного у фінзвітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень ПК.
При цьому не підлягають амортизації та проводяться за рахунок відповідних джерел витрати на придбання/самостійне виготовлення, а також витрати на ремонт, реконструкцію, модернізацію або інші поліпшення невиробничих основних засобів (далі – ОЗ).
Термін «невиробничі ОЗ» означає ОЗ, не призначені для використання в господарській діяльності платника податку.
У свою чергу, господарська діяльність — діяльність особи, що пов'язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, яка діє на користь першої особи, зокрема, за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.
Отже, нерухоме майно, розташоване на території проведення АТО, яке не використовується платником податку в господарській діяльності, у тому числі в період його консервації, не підлягає податковій амортизації.

Лист ДФС від 15.06.17 р. № 675/6/99-99-15-02-02-15/IПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!