Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про спрощення ведення бізнесу прийнято в першому читанні

December 26, 2014

Верховна Рада прийняла в першому читанні та готує до другого читання законопроект № 1580 ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)”.

Законопроектом пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адмінпослуг, та надання адмінпослуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри надання адмінпослуг (зі збільшенням кількості таких центрів) та посилення відповідальності адміністратора за невиконання посадових обов’язків.

Також, пропонується скасувати необхідність одержання дозвільних документів та повноваження органів влади щодо їх видачі.

Крім того, проектом Закону пропонується передбачити:

- скорочення термінів надання адмінпослуг у сфері держреєстрації юросіб та ФОП;

- скасування держреєстрації договорів комерційної концесії;

- скасування опублікування повідомлень про держреєстрацію в паперовому спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, та запровадження оприлюднення цих повідомлень на офіційному веб-сайті центрального органу  виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері держреєстрації юросіб та ФОП;

- встановлення справедливої (диференційованої) системи оплати адмінпослуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- запровадження в Україні Єдиного державного адресного реєстру.

У сфері ЖКГ законопроектом передбачається спрощення процедури переобладнання та перепланування жилих приміщень:

- скасування вимог щодо отримання громадянами дозволу виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування;

- визначення Мінрегіоном переліку робіт, які можуть проводитися без отримання дозвільних документів та після завершення яких об’єкт не потребує прийняття в експлуатацію.

У сфері регулювання містобудівної діяльності передбачається децентралізація функцій держави, зокрема:

- можливість створення органів держархбудконтролю у складі органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій;

- скорочення строку видачі технічних умов з 15 – 30 до 10 робочих днів;

Законопроектом скасовується:

- необхідність інформування замовником місцевих органів влади про отримані документи на початок будівництва та про прийняття об’єктів в експлуатацію;

- штраф за неподання зазначеної інформації;

- проведення обов’язкової експертизи кошторисів проектів будівництва вартістю до 300 тис. грн., що будуються за державні кошти.

У сфері сільського господарства законопроект передбачає визначення мінімального терміну оренди землі на рівні 7 років, скасування обов`язкової розробки проектів землеустрою для сільгоспвиробників.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!