Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про відшкодування вкладникам, які постраждали від зловживань в сфері банківських і фінансових послуг набуває чинності з 19.11.16 р.

November 18, 2016

Закон № 1736-VIII «Про внесення змін у деякі закони України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг» опублікований у "Голосі України" від 18.11.16 р. № 220 та набуває чинності с 19.11.16 р.
Був розроблений законодавчий механізм, який з одного боку дає «зелене світло» на компенсацію грошей через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, а з іншого боку включає «червоне світло» шахраям. І більше того - навіть посилює відповідальність не тільки власників і менеджменту банків, які приєдналися до організації злочинної схеми, а також фінансових інститутів, які брали участь у цих схемах.
Зараз цим законом відповідальність таких фінансових установ та їх керівників значно збільшена.
Через 20 днів після вступу в силу закону, після перевірки документів, згідно із законом, Фонд гарантування вкладів може почати виплати коштів ошуканим вкладникам.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Podpisan-Zakon-o-vozmeshhenii-vkladchikam-postradavshix-ot-zloupotreblenij-v-sfere-bankovskix-i-finansovyx-uslug.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!