Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про держзакупівлі вже в дії

April 22, 2014

Набрав чинності Закон „Про здійснення державних закупівель”.
Дія закону поширюється на закупівлі замовниками товарів, робіт і послуг для здійснення ними діяльності, які повністю або частково здійснюються за рахунок бюджетних коштів за умови, що вартість закупівлі товарів і послуг дорівнює або перевищує 100 тис. грн., а робіт - дорівнює або перевищує 1 млн. грн., а також здійснюються за рахунок власних коштів за умови, що вартість закупівлі товарів і послуг дорівнює або перевищує 1 млн. грн., а робіт - 5 млн. грн.
Зокрема, закон скорочує перелік випадків, на які не поширюється дія закону про державні закупівлі з 44 до 14 випадків «з метою запобігання безконтрольного використання державних коштів, прозорості та відкритості сфери державних закупівель».
Закон скасовує необхідність розміщення інформації в офіційному державному друкованому виданні з питань держзакупівель і в міжнародному інформаційному виданні з питань держзакупівель. Але при цьому замовник зобов`язаний за результатами здійснення закупівель оприлюднити на веб- порталі Уповноваженого органу (безоплатно) звіт про результати здійснення закупівель протягом 3 робочих днів з дня його затвердження.
Замовник має право здійснювати процедури закупівлі із використанням електронних засобів (ст. 12 цього Закону).
Звіт за результатами здійснення закупівель затверджується замовником раз на квартал не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.
Форма Річного плану закупівель та форма Звіту про результати здійснення закупівель затверджуються Уповноваженим органом з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.
Крім того, документ визначає поняття замовників відповідно до принципів директив ЄС і адаптує процедури закупівлі в одного учасника відповідно до практики застосування подібної процедури в Європейських країнах.

Закон України від 10.04.14 р. № 1197 набув чинності з 19.04.14 р. («Голос України» від 19.04.14 р. № 78).

Новини за темою:

Новоприйнятий Закон про держзакупівлі просять скасувати

Закон про держзакупівлі прийнято у новій редакції

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!