Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зарахування авансових внесків при виплаті дивідендів у рахунок сплати авансових платежів з податку на прибуток

June 8, 2015

ДФС надала роз’яснення щодо зарахування авансових внесків при виплаті дивідендів у рахунок сплати авансових внесків з податку на прибуток за результатами декларування за 2013 та 2014 роки.
Відповідно до змін, внесених до ПК Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", встановлено, що сума щомісячних авансових внесків обчислюється у розмірі не менше 1/12 нарахованої суми податку на прибуток підприємств за попередній звітний (податковий) рік, зменшеної на суму сплачених авансових внесків з цього податку при виплаті дивідендів, яка залишилась незарахованою у зменшення податкового зобов`язання з цього податку.
Таким чином, сума неврахованого у зменшення нарахованої суми податкового зобов`язання з податку на прибуток залишку авансових внесків при виплаті дивідендів, що відображається у р. 13.5.2 додатка ЗП до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства за 2014 рік, буде врахована у зменшення нарахованої суми податку на прибуток у декларації з податку на прибуток за 2015 рік при визначенні щомісячних авансових внесків, що підлягатимуть сплаті в наступний 12-місячний період.

Лист ДФС від 14.05.15 р. 10269/6/99-99-19-02-01-15.

Новини за темою:
Авансові внески з податку на прибуток: щомісячні та дивідендні

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!