Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За створення нових високооплачуваних робочих місць - компенсація ЄСВ!

March 15, 2013

Затверджено Порядок, який визначає механізм виплати управліннями ПФУ у районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах компенсації роботодавцю фактичних витрат у розмірі 50 % суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за кожну особу, працевлаштовану на нове робоче місце.
Дія цього Порядку поширюється на роботодавців (суб`єктів господарювання), які починаючи з 2013 року:

  • створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них працівників шляхом укладення трудового договору;
  • протягом 12 календарних місяців з дня укладення трудового договору з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, щомісяця здійснюють виплату їй заробітної плати в розмірі не менше ніж 3 мінімальні заробітні плати.

Дія Порядку не поширюється на роботодавців, які є суб`єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця, та бюджетними установами.
Для отримання компенсації роботодавець протягом 12 місяців з дня укладення трудового договору з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, подає органові Пенсійного фонду, в якому він перебуває на обліку як платник єдиного внеску, довідку про виконання роботодавцем умов компенсації частини фактичних витрат, пов`язаних із сплатою ЄСВ.
У разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

Постанова КМУ від 13.03.13 р. № 153 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!