Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За відсутність можливості розрахуватись карткою – штраф 8500 гривень

October 15, 2013

Кабмін вніс зміну до Положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів, затвердженого постановою КМУ від 17.08.02 р. № 1177.
Положення доповнено нормою, відповідно до якої на суб`єктів господарської діяльності накладається стягнення у вигляді штрафу у розмірі п`ятисот НМДГ (8500 грн.) за обмеження або відмову в реалізації прав споживача. А саме, продавець (виконавець) всіляко повинен сприяти споживачеві у вільному виборі продукції та форм її оплати.
Наприклад, якщо у суб`єкта господарської діяльності встановлено касовий апарат, то він не має права не задовольнити право споживача на сплату електронними засобами платежу. У разі відмови споживач може звернутись за захистом своїх прав до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

Постанова КМУ від 02.10.13 р. 727 набуде чинності з дня опублікування.

Хто, як і за що саме на практиці може накласти такий штраф і, відповідно, що робити суб`єкту господарювання, щоб цього не сталося, - читайте e коментарі юриста до даного документа в журналі «БАЛАНС» № 84 від 21.10.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!