Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За порушення правил сплати податків – штраф

June 23, 2014

Якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання та/або авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом строків, визначених Податковим кодексом (далі – ПК), то платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;
- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.
Після закінчення встановлених ПК строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.
Неподання або несвоєчасне подання посадовими особами підприємств, установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків, зборів, платежів, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 5 до 10 НМДГ (від 85 грн. до 170 грн.).
Повторне порушення правил сплати податків протягом року тягнне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 10 до 15 НМДГ (від 170 грн. до 255 грн.).
За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.

Новини за темою:
Незалежно від кількості виявлених порушень при заповненні форми № 1-ДФ - штраф 510 грн.
Відповідальність за перевищення граничної суми розрахунків готівкою підприємств протягом 1 дня
Відповідальність у сфері соціального страхування


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!