Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За фіктивні підприємства можуть позбавити волі

June 14, 2016

Для посилення повноважень правоохоронних органів в боротьбі з конвертаційними центрами та усунення необгрунтованого тиску податкової міліції в реальний бізнес спільно з групою експертів розроблена нова редакція ст. 205 КК України (фіктивна господарська діяльність).
По-перше, пропонується притягати до відповідальності тільки учасників конвертаційного центру, а не осіб, що користуються його послугами, а також посилити санкції за вчинення злочину.
Якщо в існуючій редакції, як відомо, фіктивне підприємство несло за собою штраф від 500 неоподатковуваних мінімумів, тобто - від 8500 грн., то у пропонованій редакції ця цифра збільшилася до 1000 і аж до 3000 «мінімумів» (17-51 тис. грн.) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до одного року.
Дії, вчинені повторно, можуть спричинити за собою штраф від 3-7 тис. неоподатковуваних мінімумів (51-105 тис. грн.) З позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років.
Ці ж дії, вчинені особою раніше судимою за фіктивні підприємства, караються штрафом від 15-25 тис. «мінімумів» (255-425 тис. грн.) з позбавленням права працювати на певних посадах або ж позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років .
Це необхідно для того, щоб «злочин вважалося важким і податкова міліція мала право здійснювати негласні слідчі (розшукові) дії», а також щоб за підрив фінансової безпеки держави було реальне позбавлення волі (зараз, як відомо, тільки штраф).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Za-fiktivnye-predpriyatiya-mogut-lishit-svobody.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!