Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Справляння держмита зазнало змін

December 11, 2015

Затверджено зміни і доповнення до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита.
Так, за посвідчення договорів застави (в тому числі аграрних розписок) держмито справляється, виходячи з договірної вартості предмета застави за ставкою, визначеною підпунктом "у" п. 3 ст. 3 Декрету КМУ від 21.01.93 р. № 7-93 "Про державне мито" (далі – Декрет).
Держмито за дії, пов'язані з видачею охоронних документів (патентів і свідоцтв) на об'єкти інтелектуальної власності, і за дії, пов'язані з підтриманням чинності патентів на сорти рослин; за дії, передбачені підпунктами "б" - "е", "и", "к", "л" та "н" п. 6 ст. 3 Декрету, в частині, що стосується загальногромадянських закордонних паспортів, сплачене в інвалюті, зараховується на поточні рахунки в інвалюті, які відкриті на ім'я місцевих фінансових органів в уповноважених банках.
Також встановлено, що у всіх органах, які справляють держмито, держмито дозволено сплачувати також через поштові відділення (раніше - тільки митними марками або через фінустанови).

Наказ Мінфіну від 09.11.15 р. № 999 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 18.12.15 р. № 98.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!