Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Випускникам гарантують право вільного вибору місця роботи

April 28, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3312-д "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо працевлаштування випускників)".
По-перше, згідно зі змінами до Закону про вищу освіту передбачається, що право на першочергове зарахування до вищих медичних та педагогічні навчальні заклади за державним замовленням отримають особи в разі укладення ними угоди про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості і селищах міського типу.
По-друге, випускникам медичних і педагогічних вузів, які уклали зазначені вище угоди, держава забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням.
Проектом також передбачається, що вищі навчальні заклади не зобов'язані здійснювати працевлаштування випускників, а випускники вільні у виборі місця роботи, за винятком встановлених Законом про вищу освіту обмежень. Так, Закон про вищу освіту хочуть доповнити нормою згідно з якою держоргани, до сфери управління яких належать навчальні заклади:
- сприяють працевлаштуванню випускників вузів, які належать до сфери їх управління;
- здійснюють розподіл випускників вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання) для подальшого проходження служби;
- надають випускникам інших вузів інформацію про наявність вакансій в складі юридичних осіб будь-якої форми власності та підпорядкування для можливого працевлаштування.
Чинна ж норма Закону передбачає, що такі держоргани здійснюють розподіл випускників вищих навчальних закладів, які належать до сфери їх управління:
- для подальшого проходження служби (для вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання));
- працевлаштування в установи охорони здоров'я (для вищих медичних навчальних закладів).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vypusknikam-garantiruyut-pravo-svobodnogo-vybora-mesta-raboty.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!