Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Графік роботи у травні

April 10, 2017

Згідно з КЗпП у разі, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Оскільки у п`ятницю та субботу  1 та 2 травня – День мiжнародної солiдарностi трудящих, то вихідний 2 травня переноситься на понеділок 4 травня і ми отримуємо 4 дні законних вихідних.

Крім того, у слід за цими вихідними, в травні ще випадає на суботу 9 травня - День Перемоги, і тому вихідний переноситься на понеділок 11 травня, тобто ми будемо відпочивати 3 дні. А також неділя 31 травня - Трійця, яка переноситься на понеділок 1 червня і знову відпочиваємо 3 дні.

Також нагадаємо, що ст. 53 КЗпП напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину як при п`ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.
Ст. 72 встановлено, що робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Новини за темою:
Норми тривалості робочого часу на 2015 рік.
Компенсація за роботу у святкові та вихідні дні: роз’яснює Мінсоцполітики.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!