Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Видача дозволів на міжнародні перевезення по-новому

May 29, 2013

Внесено зміни до наказу Мінінфраструктури щодо впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. 
У новій редакції викладено: 

  • порядок оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, їх обміну та обліку; 
  • порядок оформлення, видачі, використання, обліку та звітності щодо дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) на перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами - членами ЄКМТ (нова назва – Порядок проведення конкурсу та видачі дозвільних документів ЄКМТ). 

Оформлення та видача дозволів проводяться в пунктах видачі дозволів Держінспекції України з безпеки на наземному транспорті та її територіальних органів у межах квот дозволів  для України, що визначаються компетентними органами іноземних держав. Автомобільний перевізник забезпечується тільки дозволами, необхідними йому для конкретної поїздки. 
Дозволи ЄКМТ надають право на здійснення перевезень вантажів автомобільними транспортними засобами між пунктами завантаження і розвантаження, що розташовані в двох різних державах - членах ЄКМТ, та на здійснення перевезень вантажів в/з третіх країн, якщо всі три країни є членами ЄКМТ, а також на проїзд порожніх автомобільних транспортних засобів через територію держав - членів ЄКМТ.

Наказ Мінінфраструктури від 19.04.13 р. № 239 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 31.05.13 р. № 38).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!