Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Видача біометричних паспортів в Україні почалась з 12 січня 2015 року

January 12, 2015

Процес оформлення документів і знаття відбитків пальців рук для виготовлення біометричного паспорту займатиме максимум 15-20 хв. Про це повідомляється на Урядовому порталі.
Видача біометричних паспортів в Україні почнеться з 12 січня, а бланк паспорта (нового зразка) громадянина України для виїзду за кордон виготовлятиметься у формі книжечки і буде складатися з 32 сторінок з додатковим ступенем захисту. В обкладинку нового закордонного паспорта буде вмонтований електронний чіп, на який в електронному вигляді вноситиметься інформація про власника документа та біометричні дані - відцифровані підпис і фото, а також відбитки пальців рук. Документ, як і раніше, буде видаватися строком на 10 років.
Під час оформлення анкети на виготовлення біометричного паспорта, громадянин зазначає строки виготовлення документа: термін видачі паспортів для поїздок за кордон скорочується з 30 до 20 днів, а в терміновому порядку документ можна отримати впродовж 7 робочих днів замість 10-ти.
Разом з цим можна буде їздити за кордон і зі старим документом. Паспорти старого зразка зберігатимуть чинність до завершення строку дії. Більше того, громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта з релігійних міркувань і отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа.
Крім того, відтепер діти з народження матимуть можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон. При цьому дітям до 16 років документ видаватиметься на 4 роки, а сканування відбитків пальців рук буде здійснюватися з 12 років і виключно за згодою батьків.
Інформація, яка міститиметься в біометричних паспортах, надійно захищена.
Персональні дані громадян, які надаватимуться при оформленні біометричних паспортів, зокрема відбитки пальців, будуть зберігатися лише на чіпі в самому паспорті. Сам апарат знищує відбиток пальця, на чіпі зберігаються цифрові параметри і порівнювати їх можна лише з вашим пальцем.
Перевіряти персональні дані може лише прикордонник, або інша уповноважена особа, у якої є сканер для паспорта, щоб прочитати чіп, та сканер для пальців, щоб подивитися відбиток.
Так що весь процес (перевірки паспорта) досить захищений у цьому плані і не повинен займати більше декількох хвилин.

За матеріалами Урядового порталу.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!