Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набув чинності Закон щодо компенсації за працевлаштування учасників АТО

August 30, 2016

30 серпня набув чинності Закон від 07.07.16 р. № 1436-VIII Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення .

Зміни розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають в нього учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Зміни стосуються тільки осіб, зареєстрованих у Державній службі зайнятості і знаходяться на обліку як безробітні.

Згідно із законодавством, роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце (за направленням Держслужби зайнятості) зазначених осіб терміном не менше ніж на 2 роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vstupil-v-silu-Zakon-otnositelno-kompensacii-za-trudoustrojstvo-uchastnikov-ATO.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!