Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набув чинності Закон про енергетичну ефективність будівель

July 24, 2017

З 23.07.17 р. набув чинності, який регулює відносини, що виникають у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, з метою підвищення рівня енергетичної ефективності будівель з урахуванням місцевих кліматичних умов та забезпечення належних умов для проживання та/або життєдіяльності людей у таких будівлях.
Зокрема, передбачено мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель та визначено засади сертифікації енергетичної ефективності будівель.
Сертифікація енергетичної ефективності є обов'язковою для:
– об'єктів будівництва (нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту), які за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, що визначаються відповідно до Закону від 17.02.11 р. № 3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності»;
– будівель державної власності з опалюваною площею понад 250 м2, які часто відвідують громадяни і у всіх приміщеннях яких розташовані органи державної влади;
– будівель з опалюваною площею понад 250 м2, у всіх приміщеннях яких розташовані органи місцевого самоврядування (у разі здійснення ними термомодернізації таких будівель);
– будівель, у яких здійснюється термомодернізація, на яку надається державна підтримка та яка має наслідком досягнення класу енергетичної ефективності будівлі не нижче мінімальних вимог до енергетичної ефективності будівлі.
Сертифікація енергетичної ефективності об'єктів будівництва здійснюється на замовлення та за рахунок замовника. За її результатами складається енергетичний сертифікат.
Таку сертифікацію здійснює енергоаудитор, який є незалежним, не має конфлікту інтересів та прямо чи опосередковано не заінтересований у результаті сертифікації. Протягом двох років із дня набрання чинності цього Закону сертифікація може здійснюватися інженерами-проектувальниками, які не є енергоаудиторами.
Крім того, установлено адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері енергетичної ефективності будівель.

Закон від 22.06.17 р. № 2118-VIII набув чинності з 23.07.17 р. та вводиться в дію через 12 місяців із дня набуття чинності, за винятком окремих положень, які вводяться в дію з 01.07.19 р. ("Голос України" від 22.07.17 р. № 134).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!