Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зустрічаємо нове положення з бухобліку та нові субрахунки в бюджетних установах

December 18, 2013

Затверджено Положення з бухобліку запасів бюджетних установ. Встановлено, що балансову вартість проданих запасів слід відносити на витрати того періоду, в якому нараховувався пов`язаний з ним дохід. У разі, якщо запаси (крім малоцінних та швидкозношуваних предметів) безоплатно передано (отримано у межах уповноваженого органу), то балансова вартість таких запасів до їх використання відображається у бухобліку як збільшення дебіторської заборгованості (зобов`язань) за розрахунками з внутрішнього переміщення (внутрішньовідомчої безоплатної передачі) запасів. Якщо вибуття запасів (розділення, передача, за винятком внутрішнього переміщення, у межах органу, уповноваженого управляти об`єктами держвласності) не пов`язано з отриманням доходу, балансову вартість таких запасів у період їх вибуття слід відносити на витрати. У разі продажу запасів, придбаних (виготовлених) у минулих роках, балансову вартість таких запасів слід відносити на результати виконання кошторису.
Крім того, План рахунків, затверджений наказом Мінфіну від 26.06.13 р. № 611, доповнено новими субрахунками:
- 327 "Рахунки для обліку коштів, які підлягають розподілу за видатками загальнообов’язкового державного соціального страхування". На ньому обліковуються кошти, що надійшли від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для подальшого розподілу (перерахування) за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування, та із настанням відповідних умов належать до повернення;
- 673 "Розрахунки за коштами, які підлягають розподілу за видатками загальнообов’язкового державного соціального страхування". На ньому відображаються розрахунки за коштами, що надійшли від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для подальшого розподілу (перерахування) за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Також внесено зміни до Положення з бухобліку необоротних активів бюджетних установ. Зокрема уточнено, що якщо інвентарний об`єкт є складним і включає відокремлені елементи, що становлять разом з ним одне ціле, на кожному такому елементі повинен бути зазначений той самий інвентарний номер, що й на основному об`єкті.
Також з’явилась норма зносу для тимчасових нетитульних споруд, яким встановлено строк корисного використання 5 років, а норма зносу до первісної вартості в розрахунку на рік – 20 %.
Визнано такою, що втратить чинність Інструкція з бухобліку запасів бюджетних установ, затверджена наказом Держказначейства від 08.12.2000 р. № 125.

Наказ Мінфіну від 14.11.13 р. № 947 набуде чинності з дня опублікування, крім змін до Плану рахунків та до Положення з бухобліку необоротних активів, які набирають чинності з 01.01.14 р.

Детальніше читай «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 51, який виходить з друку 23.12.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!