Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Повернення техогляду обговорять з громадкістю

June 20, 2014

Процедуру технічного огляду для приватних авто можливо відновити тільки після обговорення з громадськістю, завіряє начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

Він зауважив, що технічний огляд транспортних засобів необхідний як складова безпеки руху, тому наразі триває обговорення даного питання з громадськістю. Висновки, зауваження та пропозиції будуть оприлюднені на фінальному етапі Загальнонаціонального Форуму з безпеки дорожнього руху, що планується до проведення на початку липня.

Також він запевнює, що «мова не йде про відновлення проходження техогляду в тому вигляді, в якому він існував раніше».

Наразі вивчається досвід інших країн, аналізується можливість впровадження європейської практики. На сьогодні в країнах ЄС діє директива Європейського Парламенту та Ради від 06.05.09 р. № 2009/40/ЄС щодо перевірки придатності експлуатації автомобілів та автопричепів. Згідно даного нормативного акту у кожній державі-члені транспортні засоби, зареєстровані на території даної держави, та їхні причепи і напівпричепи повинні підлягати періодичним перевіркам на придатність до експлуатування згідно з цією директивою.

Водночас, ДАІ ні в якому разі не виступає за обов’язкове повернення проходження процедури техогляду до своєї компетенції. Проведення технічного огляду можливе будь-якою структурою, що має відповідне оснащення та технічні можливості.

За матеріалами прес-служби Департаменту ДАІ МВС України.

 

Нагадаємо, що Законом від 05.07.11 р. № 3565-VI про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень в 2011 році була скасована раніше діюча процедура державного техогляду та запроваджено обов`язковий технічний контроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції. Одне з основних положень цього Закону - взагалі не підлягають обов`язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них і мототранспортні засоби, які не використовуються з метою отримання прибутку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!