Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відшкодують 20 % суми кредиту на придбання будь-якого котла (крім газового)

October 6, 2014

Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження.

Згідно з внесеними змінами Уряд вирішив стимулювати населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини тіла кредиту, залученого на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу).

Відшкодування частини суми кредиту проводиться одноразово кожному позичальнику - фізичній особі в розмірі 20 % суми кредиту, залученого ним за одним кредитним договором в „Державному ощадному банку України” (далее – Ощадбанк)  на придбання котла, але не більш як 5000 гривень за кожним кредитним договором.

Ці кошти не можуть бути спрямовані на сплату будь-яких штрафів та (або) пені, нарахованих згідно з умовами кредитного договору.

Для отримання позичальниками відшкодування частини суми кредиту Ощадбанк подає Держенергоефективності щомісяця до 20 числа наступного періоду 2 примірники зведених реєстрів позичальників - фізичних осіб, яким у попередньому (звітному) місяці були надані кредити на придбання котлів та які подали до уповноваженого банку підтвердні документи щодо цільового використання кредитних коштів:

- договір купівлі-продажу котла (за умови його укладення);

- рахунок-фактуру на оплату придбання котла;

- документи, які підтверджують передачу котла позичальнику - фізичній особі.

Позичальники, що отримали в попередньому (звітному) місяці кредит, але не подали до банку документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів, включаються до зведеного реєстру позичальників - фізичних осіб у наступних періодах після отримання банком відповідних документів.

Зведений реєстр повинен містити такі відомості:

- прізвище, ім`я, по батькові позичальника - фізичної особи;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (або інформацію про відсутність такого номера);

- місце проживання (реєстрації) позичальника - фізичної особи;

- номер та дата укладення кредитного договору;

- вид та повна назва котла, для придбання якого залучається кредит;

- строк дії кредитного договору;

- суму кредиту;

- розмір частини суми кредиту, що підлягає відшкодуванню.

Постанова КМУ від 01.10.14 р. № 491 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:

Держава компенсує громадянам частину вартості електрокотла

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!