Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання страхування відповідальності власників авто розглянуть у ВР

March 4, 2016

Робоча група Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності допрацює законопроект про обов'язкове страхування відповідальності автовласників до 14 березня. Ймовірно, незабаром він потрапить на розгляд парламенту, найближче пленарне засідання якого заплановано на 15 березня.

Голова комітету Сергій Рибак сподівається, що законопроект № 3670 про страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів з урахуванням пропозицій учасників робочої групи можна буде внести на розгляд парламенту під час тематичного сесійного "фінансового" дня, про проведення якої було досягнуто домовленості з керівництвом ВР .

У засіданні робочої групи взяли участь представники страхових компаній, організацій із захисту прав постраждалих і споживачів фінансових послуг, члени Президії Моторного (транспортного) бюро, представник Нацкомфіпослуг і незалежні експерти. Учасники засідання домовилися подати і систематизувати всі пропозиції до законопроекту до 14 березня 2016 року.

Законопроектом пропонується привести захист постраждалих в ДТП у відповідність до вимог законодавства ЄС, в тому числі, шляхом поступового збільшення страхових сум, удосконалити систему відшкодування збитків, завданих потерпілим, за допомогою чіткої регламентації процедури і порядку оцінки розміру збитку потерпілого, що позбавить можливості недобросовісних страховиків затягувати виплати і занижувати їх розмір.

Також пропонується ввести систему прямого відшкодування збитків. "Запровадження електронного полісу кардинально вирішить проблему фальшивих полісів і суттєво зменшить кількість випадків шахрайства" -, додав С. Рибалко.

Оновлена ​​редакція законопроекту підвищить відповідальність страховика за порушення термінів виплати відшкодування по його вини, так як вводить додатковий штраф, що не передбачено чинним законодавством.

За словами одного з учасників робочої групи, члена Нацкомфінпослуг Дениса Яструба, частина складних питань щодо поглиблення адаптації до вимог європейського законодавства, які поки залишаються за межами цього законопроекту і вимагають додаткового серйозного опрацювання, треба відкласти до наступного раунду поновлення профільного законодавства, яке, за його думку, можна буде провести приблизно за рік.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Voprosy-straxovaniya-otvetstvennosti-vladelcev-avto-rassmotryat-v-VR.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!