Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання-відповіді щодо заповнення додатку 11 до декларації акцизного податку

February 13, 2017

У листі ДФС від 06.02.17 р. № 2158/6/99-99-15-03-03-15 відповіла на наступні питання:

Які залишки пального повинні бути вказані в додатку 11 до декларації акцизного податку (далі – Декларація) за грудень 2016 року на початок періоду і на кінець?
У додатку 11 доДекларації за грудень 2016 року на початок періоду (тобто на 01.12.16 р.), у графі 3 вказується тільки обсяг залишків пального станом на 01.12.2016 за відповідним кодом товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД згідно з даними системи електронного адміністрування пального (далі – СЕАРП).
Дані акцизних накладних/розрахунків коригування до них, які складені у листопаді, але зареєстровані у грудні, не враховуються у графі 3 додатка 11 до Декларації за грудень 2016 року.
У графі 18 „Обсяг залишків пального на кінець звітного періоду (в тис. л), приведеного до t 15° C” додатка 11 доДекларації, зазначаються загальні обсяги пального, які були зареєстровані у СЕАРП за актом інвентаризації (одноразово), зареєстровані в СЕАРП за митними деклараціями, за акцизними накладними/розрахунками коригування до акцизних накладних (на збільшення), за заявками на поповнення (коригування) та не реалізовані протягом звітного періоду. Значення графи 18 звітного періоду переноситиметься до графи 3 наступного звітного періоду.
Отже, у додатку 11 до Декларації за грудень 2016 року на кінець періоду (графа 18) вказуються загальні обсяги нереалізованих залишків пального станом на 31.12.2016 за відповідним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД за даними СЕАРП.

 Які відомості потрібно зазначати у графах 4 – 10 додатку 11 до Декларації за грудень 2016 року?
Загальні обсяги пального, отриманого та реалізованого у звітному періоді, зазначаються у графах 4 – 10 додатка 11 до Декларації. У вказаних графах зазначаються відомості з митних декларацій, акцизних накладних/розрахунків коригування до них, зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН).
Отже, у додатку 11 до Декларації за грудень 2016 року у графах 4 – 10 зазначаються відомості за даними з отримання та реалізації пального, зареєстрованими в ЄРАН протягом грудня 2016 року. Таким чином, у зазначених графах враховуються відомості з акцизних накладних/розрахунків коригування до них, які складені у листопаді, але зареєстровані у грудні.

Чи обов’язково заповнювати додаток 11 до Декларації у разі відсутності об’єкта оподаткування у звітному періоді?
Додаток 11 до Декларації обов’язково заповнюється всіма платниками (юридичними та фізичними особами) акцизного податку з реалізації пального (в тому числі виробниками) незалежно від того, чи був у звітному періоді об’єкт оподаткування. Отже, дані руху пального зазначаються у додатку 11 до Декларації навіть за відсутності об’єкта оподаткування у звітному періоді.

Чому досить не проведено коригування залишків пального в СЕАРП згідно з Актом про результати проведення перевірки акта інвентаризації обсягів залишку пального?
Щодо непроведення коригування залишків пального в СЕАРП згідно з Актом про результати проведення перевірки акта інвентаризації обсягів залишку пального, повідомляємо, що зазначену проблему врегульовано по суті.
Пропонуємо сформувати повторний витяг щодо обсягу пального, на який платник має право зареєструвати акцизні накладні/розрахунки коригування до акцизних накладних в ЄРАН, за формою J1402701.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Voprosy-otvety-po-zapolneniyu-prilozheniya-11-k-deklaracii-akciznogo-naloga.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!