Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання оподаткування доходів при виплаті роялті за програмне забезпечення, якщо такі платежі не вважаються роялті

October 12, 2016

Якщо підприємство здійснює платежі, які згідно з правилами бухгалтерського обліку визнаються роялті, а для цілей оподаткування податком на прибуток такі платежі не підпадають під визначення роялті, то до таких доходів нерезидента, із джерелом походження з України п. 141.4 ст. 141 ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ не застосовується.
Проте, відповідно до п. 3.2 ст. 3 ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ , якщо міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені цим ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ , застосовуються правила міжнародного договору.
Отже, оскільки міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування мають пріоритет над положеннями ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ та містять власні визначення понять та положень, то у разі застосування правил міжнародного договору при виплаті роялті нерезиденту (звільнення від оподаткування або зниження ставки) для визначення поняття роялті застосовуються положення такого міжнародного договору.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Voprosy-nalogooblozheniya-doxodov-pri-vyplate-royalti-za-programmnoe-obespechenie-esli-takie-platezhi-ne-schitayutsya-royalti

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!