Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання щодо виправлення помилок в бухобліку

December 8, 2016

Мінфін у листі від 15.08.16 р. № 31-11410-07/23-2644/2467 розглянув питання щодо виправлення помилок в бухгалтерському обліку.
Згідно з ПБО-6 у примітках до фінансових звітів підприємство розкриває інформацію щодо виправлення помилок, які мали місце в попередніх періодах, зокрема факт повторного оприлюднення виправлених фінансових звітів або недоцільність повторного оприлюднення. Доцільність (недоцільність) оприлюднення визначається суттєвістю інформації про помилки.
Суттєвою інформацією вважається інформація, відсутність якої може вплинути на рішення користувачів фінансової звітності. Суттєвість інформації визначається відповідними національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку або міжнародними стандартами фінансової звітності та керівництвом підприємства.
Розпорядчий документ про облікову політику підприємства визначає, зокрема, кількісні критерії та якісні ознаки суттєвості інформації про господарські операції, події та статті фінансової звітності, які мають забезпечити надання користувачам всієї інформації з достатньою деталізацією про фактичні та потенційні наслідки господарських операцій та подій, здатних вплинути на рішення, що приймаються на її основі.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vopros-po-ispravleniyu-oshibok-v-buxuchete.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!