Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Військовий збір подовжать, валютний – збільшать: новації законопроекту № 1578

December 24, 2014

Законопроектом № 1578 ”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” пропонується:

- подовжити дію військового збору до набрання чинності рішення ВРУ про завершення реформи ЗСУ та розширити базу оподаткування на всі доходи, що оподатковуються ПДФО;

- підвищити до 2 % ставку збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі інвалюти в готівковій формі для фізичних осіб та юридичних осіб (крім банківських установ) та скасувати такий збір для безготівкових операцій.

Крім того, законопроектом пропонується спростити порядок подання податкової звітності платниками податків, які тимчасово припиняють господарську діяльність.

Так, передбачено виключити вимогу щодо подання платником податків податкової звітності незалежно від того, чи провадив такий платник податків господарську діяльність у звітному періоді.

Якщо платником податку за звітний період не подано податкову звітність, то вважається, що платник податків задекларував нульові податкові зобов’язання та показники, які підлягають декларуванню щодо відповідного податку, якщо інше не виявлено при здійсненні заходів податкового контролю.

Також передбачено оприлюднювати на офіційному веб-сайті ДФС інформацію щодо сплати податків монополіями та суб’єктами господарювання, які є платниками плати за користування надрами.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

 

Новини за темою:

Новації законопроекту № 1578 по акцизному податку та рентній платі

Законопроект № 1578 про податок на прибуток та ПДФО

Законопроект № 1578: електронне адміністрування ПДВ до 01.04.15 р. – без обмежень

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!