Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вносяться зміни до ПК щодо рентної плати за спеціальне використання води

November 24, 2017

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує законопроект № 7213 про внесення змін до Податкового кодексу (далі – ПК) (щодо рентної плати за спеціальне використання води).
Метою ухвалення законопроекту є:
• усунення правових неточностей щодо визначення ознак філій, відділень, інших відокремлених підрозділів водокористувача при нарахуванні їм податкових зобов'язань з рентної плати за спеціальне використання води;
• попередження виникнення з 1 січня 2018 року суперечностей між положеннями ПК та Водного кодексу в частині правил обкладення рентною платою за спецводокористування, а також уникнення ситуації, при якій зменшаться надходження рентної плати за спецводокористування до бюджетів різних рівнів та ускладняться економічні взаємовідносини між первинними та вторинними водокористувачами.
Законопроектом пропонується усунути правові неточності щодо визначення ознак філій, відділень, інших відокремлених підрозділів водокористувача при нарахуванні їм податкових зобов'язань з рентної плати за спеціальне використання води, а також виключити із Закону від 21.12.16 р. № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» положення, що стосуються внесення змін до ст. 255 ПК, що дозволить із 1 січня 2018 року не змінювати правила обкладання рентною платою за спеціальне використання води.

За матеріалами офіційного веб-порталу Верховної Ради.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!