Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв!

November 10, 2016

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що 04.11.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28.10.15 р. № 864 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв» (далі – Постанова № 864), якою внесені зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 № 806.
Постановою №864 передбачено, що Реєстр адаптують до автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності».
Зміни, внесені Постановою №864, передбачають наступне:
- для формування та подання товарно-транспортних накладних (далі – ТТН) до Реєстру адміністратор Реєстру безоплатно надає суб’єктам господарювання спеціалізоване програмне забезпечення (п.11 Порядку);
- суб’єкт господарювання формує ТТН у форматі (відповідно до стандарту), затвердженому в установленому законодавством порядку.
Після складення ТТН на них накладаються електронні цифрові підписи (далі – ЕЦП) у такому порядку:
- перший – ЕЦП бухгалтера або особи, відповідальної за облік відвантажених матеріальних цінностей;
- другий – ЕЦП керівника або особи, на яку покладено відповідні обов’язки;
- третій – ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки (за наявності).
Для надання права підпису ТТН зазначеним особам суб’єкт господарювання подає контролюючому органу за місцем реєстрації посилені сертифікати відкритих ключів ЕЦП таких осіб.
Підтвердженням факту реєстрації ТТН у Реєстрі є наявність квитанції в електронній формі (п.12 Порядку).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vnimaniyu-subektov-xozyajstvovaniya-kotorye-osushhestvlyayut-peremeshhenie-spirta-etilovogo-i-alkogolnyx-napitkov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!