Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До уваги перевізників, експедиторів, митних брокерів, декларантів, суб`єктів ЗЕД

November 29, 2016

20 жовтня 2016 року, з метою подальшої реалізації в Україні положень Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки міжнародного дорожнього перевезення (Конвенція МДП) 1975 р., між ДФС України, Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) та Міжнародним союзом автомобільного транспорту (МСАТ) були підписані Додаткова угода № 57 до Угоди між Державною митною службою України і Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України від 30 липня 1999 року, Доповнення до Додатка № 3 до Угоди про співробітництво між ДФС України, АсМАП України та МСАТ та Угода між ДФС України, МСАТ, АсМАП з питань взаємодії під час запровадження Ваучера ТІR+ в Україні.
Відповідно до змісту підписаних Додаткової угоди № 57 та Доповнення до Додатка № 3 - на митній території України гарантійна сума щодо відшкодування митних платежів при автомобільних перевезеннях із застосуванням книжки МДП або книжки іCarnet - з 60 000 євро зросла до 100 000 євро.
Також, відповідно до положень Угоди з питань взаємодії під час запровадження Ваучера ТІR+ в Україні - сторони домовились про визнання технічних параметрів Ваучера ТІR+ та про забезпечення обміну електронними даними між сторонами на основі вже існуючих інформаційних інструментів МДП. Застосування Ваучера ТІR+ надасть можливість перевізникам при перевезеннях вантажів на умовах Конвенції МДП збільшити розмір гарантійної суми додатково до суми гарантії, встановленої за книжкою МДП, ще на 100 000 євро.
Більш детальну інформацію про використання Ваучера ТІR+ можна переглянути на сайті Міжнародного союзу автомобільного транспорту за адресою http://www.tirplus.org/tirplus/subscribe.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vnimaniyu-perevozchikov-ekspeditorov-tamozhennyx-brokerov-deklarantov-subektov-VED

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!